Information från styrelsen inför våren 2019

Ventilationskontroll, fönsterrenovering och digitalt låssystem. 

Hej alla grannar på Råsundavägen 134!

Här följer lite information om vilka arbeteten som utförts i huset under hösten/vintern 2018, och vad som väntas hända kommande månader:

  • OVK (obligatorisk ventilationskontroll): Under vecka 10 och 11 har Franska bukten genomfört ett arbete med att sätta in ny ventilation i samtliga lägenheter i huset. Syftet har varit att förbättra inomhusklimatet och se till att ventilationssystemen fungerar ordentligt. Vi vet att detta har medfört att det har blivit kallare i en del lägenheter. Styrelsen har kontaktat Franska bukten som meddelar att de även måste utföras en injustering/balansering av ventilationen efter installationen. Det innebär att det just nu råder en obalans i frånluftsventilationen i fastigheten, vilket kan skapa för höga flöden i vissa lägenheter och för mycket drag över fönsterventilerna, vilket leder till kyla. Det går för tillfället inte att säga när injusteringen kommer att ske, eftersom att Franska bukten inte lyckats komma in i alla lägenheter än, då en del boende inte lämnat nyckel/varit hemma under aviserad tid. Vi ber er därför att hålla ut eller kontakta info@jarvaforvaltning.seMer information kommer!

  • Fönsterrenovering: Under våren planeras renovering av fönster i samtliga lägenheter. I början på året utfördes tester i två lägenheter för att börja planera renoveringen. I och med detta arbete kommer vi så småningom att behöva tillgång till alla lägenheter och ber er därför att hålla utkik efter information och även se till att lämna nycklar/vara hemma på aviserad tid. Mer information kommer!

  • Digitalt låssystem: Vi kommer att byta ut både låssystem till huset och även bokningssystemet till tvättstugan till ett digitalt. Arbetet är i full gång men har försenats något på grund av problem med att dra el i fastigheten, vilket vi jobbar på. Mer information kommer!

  • Hissen: Det har varit återkommande fel på hissen under den senaste tiden då den har stannat. Vi har kontinuerligt underhåll av hissen då den ses över och eventuella fel åtgärdas för att hissen ska fungera felfritt, vilket ändå inte verkar ha hjälpt. Vi undersöker därför vad problemet kan vara. Hissen felanmäldes senast 2019-03-17 av styrelsen. 

 

Övrigt: Samtliga arbeteten arbetar vi i styrelsen med för att de ska bli så bra genomförda som möjligt. Har ni frågor eller synpunkter får ni gärna kontakta oss. Är någon sugen på att sitta med i styrelsen är ni även varmt välkomna, då vi kommer att behöva nya styrelsemedlemmar ganska snart!

Påminnelse! Årstämma i maj: I maj kommer vi som vanligt att hålla årsstämma. Vi hoppas att så många av er som möjligt har möjlighet och kan ställa upp och komma på mötet. Tidigare år har deltagarantalet varit lågt, vilket är en trend vi önskar ska vända. Det eftersom vi ser det som ett viktigt tillfälle att både lära känna våra grannar och även diskutera viktiga saker som får vår förening att fungera ännu bättre!

 

Allt gott!

Hälsningar,

Julia, Manda, Jeanette, Malin och Stephanie i styrelsen